Hydro energie

goedkoopste energieleverancier

Bijna alle activiteiten die mensen dagelijks uitvoeren heeft energie nodig in verschillende vormen. Het is bekend dat energie het vermogen van een systeem om het werk uit te voeren is. Fysiek gesproken heeft energie ook de mogelijkheid om getransporteerd te worden van een vorm naar een andere. Van bijzonder praktisch belang zijn thermische en elektrische energie. De meest gebruikelijke vormen van energie zijn stroom, gas en olie. Energie is te vinden in verschillende vormen :

 

Potentiële energie :
Energie die is opgeslagen in fysieke systeem door de positie “Verschillen in hoogte”.

Kernenergie :
Energie die vrijkomt bij een nucleaire reactie als gevolg van een fusie , ook bekend als “Atomische Energie”.

Thermische energie :
Energie die diep in het centrum van de aarde als gevolg van een hoge temperatuur wordt opgeslagen.

Chemische energie :
Energie die wordt vrijgegeven door een chemische reactie.

Kinetische energie :
Energie die wordt veroorzaakt als resultaat van de lichaamsbeweging.

hydro energiee

Hydro energie introductie

Hydro energie(waterkracht) wordt sinds het begin van beschaving gebruikt door men. Tegelijk met het gebruik van hout verbranding voor warmte een licht.

Waterkracht werd gezien als de hoofd bron van energie dat werd gebruikt voor het genereren van mechanische aandrijfkracht, Als het water van een hogere naar lagere niveau stroomt bestaat het uit een potentiële energie op zich vanwege de hoogte, dan wordt deze potentiële energie omgezet in kinetische energie, terwijl het bergafwaarts stroomt. De 2 vormen van energie dragen bij aan wat wij nu hydro energie(waterkracht) noemen.

Waterkracht wordt beschouwd als een van de meest efficiënte hernieuwbare energie bron, het is ideaal omdat het constant wordt vernieuwd op een natuurlijke wijze.

water cyclusWater is overal beschikbaar op onze planeet, ongeveer zeventig procent van de aarde wordt bedekt met water.
Het blijft rond en rond gaan door middel van te veel verschillende vormen en fasen die “watercyclus” genoemd wordt. Op sommige plekken heb je solide “ijs” water en andere plekken “regen” of in gas vorm “waterdamp”. Het proces begint wanneer de zon het water verdampt van oceanen, rivieren en meren ook verdampt de zon water dat in planten en in aarde op het land zit. Het water wordt dan omgezet in een gas of water damp door het verdamping proces. Deze waterdamp neigt koeler te zijn terwijl het stijgt in de atmosfeer.

Dan wordt het door middel van een proces genaamd “Condensatie”(als het vocht opnamecapaciteit van de warme lucht meer dan de koele lucht op een hogere hoogte is)een deel van het waterdamp verandert in waterdruppels. Deze waterdruppels hebben de neiging om grotere druppels te worden dus als gevolg van hun gewicht vallen ze naar beneden als regen of sneeuw. Een groot deel van het water dat terug komt stroomt naar de oceanen, meren en rivieren. Sommige van dit water wordt ijs en sommige worden door de grond ingenomen.

Na dat het watercyclus wordt gedaan, vind het water zijn weg terug naar de oceanen meren en rivieren en dan begint de hele cyclus opnieuw. Tijdens de reis van het water terug naar de zee wordt het gebruikt voor het opwekken van energie door middel van waterkrachtcentrales.

Hier vind je een kort filmpje over hoe Hydro elektriciteit werkt.